medewerkers online en digitaal motiveren

Vanaf huis werken kan een zegen zijn: het biedt voordelen zoals minder reistijd, flexibiliteit en meer tijd doorbrengen met je gezin. Het voelt als een vloek als de scheidslijn tussen werk en privé wegvaagt, je alleen nog maar achter een scherm zit en sociale contacten voornamelijk bestaan uit digitale poppetjes op datzelfde scherm. Voor jezelf kan het al een worsteling zijn, maar hoe houd je medewerkers gemotiveerd? Ik deel een aantal best practices uit al de sessies die ik sinds het uitbreken van de corona crisis heb begeleid met de RoundTable 4 Topvrouwen.

Communiceer ook als er niks te melden is
Er is veel onzekerheid en als de organisatie dan ook nog eens in beweging is weten mensen niet meer waar ze aan toe zijn. Om duidelijkheid te creëren is het belangrijk om veel te communiceren zodat iedereen vanuit dezelfde context beslissingen kan nemen. Ook als er geen nieuws is, communiceer je en vertel je dat er geen nieuws is.

Schenk aandacht aan het sociale aspect
Als je van de éne digitale vergadering naar de andere gaat, is de kans groot dat je alleen nog maar inhoudelijk met elkaar bezig bent. Spontane praatjes over persoonlijke zaken bij de koffiemachine en in de wandelgangen ontbreken. Plan informele bijeenkomsten in waarbij persoonlijke zaken gedeeld kunnen worden. Dat kan in een één op één of teamsetting. Breng in ieder geval een duidelijke scheiding aan met de informatieve bijeenkomsten.

Zorg voor verbinding
Mensen willen onderdeel zijn van iets. Zorg voor verbinding binnen je team en voor verbinding met de cultuur van je organisatie. Als dat ontbreekt en je zit alleen op je zolderkamer, kun je voor elke willekeurige organisatie werken.

Vergeet de emoties niet
Geef aandacht aan de emoties binnen het team. Juist als je elkaar minder ziet en kleine gesprekjes mist, kan het gaan broeien en dan kunnen mensen zich niet meer concentreren op de inhoud. Bied veiligheid en vertrouwen zodat mensen zich ook durven te uiten. Dit kan via één op één gesprekken en ook door middel van een teamsessie. Je kunt je hierbij laten begeleiden door een professionele teamcoach.

Maak gebruik van de kracht van je team
Los niet alles alleen op, maar maak gebruik van de kracht van je team. Laat mensen in kleine groepjes met elkaar samenwerken en rouleer dat in de loop van de tijd. Daardoor bouw je onderling vertrouwen op in je team. Maak het een verantwoordelijkheid van allemaal om voor elkaar te zorgen.

Wat brengt de toekomst
Als de context verandert, weet dan in ieder geval waar je zelf naar toe wilt en wat je persoonlijke doelstellingen zijn. Bied je mensen perspectief op de toekomst, dat hebben ze zelf in de hand.

Vind je dit interessant? Lees dan ook mijn blog 3 belangrijke stappen in het managen van een crisis – en hoe je alvast vooruit kunt kijken

Annette Onrust is executive coach en teamcoach en begeleidt managers en leiders in hun persoonlijke groei en leiderschapsontwikkeling waarbij ze je helpt nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Ze is oprichter van de RoundTable 4 Topvrouwen en auteur van het boek Topvrouw in 7 stappen – Jouw weg naar de Boardroom.