Er zijn nog steeds bedroevend weinig vrouwen in de top van organisaties. Hoe kan het? Is het een mission impossible de top te bereiken als vrouw? Zeker niet! Het begint bij het juiste startpunt: de dingen doen die bij jou en je talenten passen. TOPvrouw in 7 stappen laat zien hoe je je carrière in eigen hand kan nemen en welke bepalende keuzes jouw weg naar de boardroom kunnen maken of breken. Bekende topvrouwen vertellen in dit boek hoe zij in de complexe en veeleisende rol van werkende vrouw in 7 stappen de boardroom wisten te bereiken.

De weg naar de boardroom vraagt om krachtige keuzes, moedige stappen en doorzettingsvermogen. Maar de beloning is groot: steeds meer ruimte om jouw unieke bijdrage aan je organisatie en aan de wereld te realiseren. En waarom zou je er niet naar streven om dat mooie perspectief te bereiken?

Boek recensies

Janneke van Heugten, directeur Mediaplatform VIDM

Wat een prachtig boek! Zichtbaarheid is broodnodig als je vooruit wilt. In dit boek komt goed naar voren hoe je de voordelen van zichtbaarheid kunt oogsten. Hoe rolmodellen schitteren, omdat ze eigenwijs een eigen pad volgen. Hoe je niet alleen het verschil kunt maken voor jezelf, maar ook voor anderen. Een waardevol boek voor vrouwen die niet stil willen staan. Met een gezonde dosis lef stap je in dit boek richting de mooiste belofte aan jezelf.

Dorine Smilde, trainer en coach www.smileconnects.nl

Het boek ‘Topvrouw in 7 Stappen’ heb ik in één keer uitgelezen omdat het zo herkenbaar is. Het boek geeft antwoord op de vraag hoe je als vrouw het spel effectief speelt in een masculiene omgeving. Om mij heen zie ik dat veel vrouwen zich hier onvoldoende bewust van zijn en zo ondersneeuwen. Wil je als vrouw je kwaliteiten te gelde maken, kopieer dan niet het gedrag van je mannelijke collega’s. Dan ben je niet meer in verbinding met jezelf en ongeloofwaardig. Hoe dan wel? Laat je inspireren door ‘Topvrouw in 7 Stappen’. Naast praktische uitleg komen een aantal topvrouwen aan het woord over hun ervaringen. Het boek is helemaal compleet met de reflectie vragen die de lezer op koers houden.

Anouk Brack, expert in belichaamd leiderschap en auteur van “De Verborgen Dimensie van Leiderschap” (Uitgeverij Thema, 2017)

Het enige minpunt aan dit boek is dat het nodig is. Annette Onrust heeft een overzichtelijk, aantrekkelijk boek geschreven vol tips en inspiratie. Interessant voor topvrouwen en vrouwen op weg naar de top. En voor eenieder die wil helpen meer krachtige en authentieke vrouwen aan de top te krijgen. Een aanrader.

Interview Management Team  07 november 2017 Naar de top: ‘Vrouwen mogen zichzelf veel meer verkopen’

AD 03 oktober 2017: Topvrouw van het jaar ziet geen verschil tussen man en vrouw