1. Delen van Ervaringen.
  Topvrouwen zijn schaars in organisaties. Toch zijn er vrouwen in de top en zij zijn niet voor niks daar gekomen. Ze herkennen de vraagstukken waar jongere talen ten mee komen en waar zij tegen aan lopen. Al dan niet bewust of onbewust zijn ze er op een bepaalde manier mee omgegaan en hebben ze obstakels in hun loopbaan getackeld. Wat is het prachtig als ze die ervaringen kunnen delen met talenten. Voor de talenten betekent dit bewustwording en geeft hen tools om zelf obstakels om te zetten naar opportunities.
 2. Rolmodel.
  Voorbeelden van mannelijke leiders zien we genoeg om ons heen. Helaas zijn er minder vrouwelijke rolmodellen voorhanden. Hoe moet je je eigen leiderschapsstijl ontwikkelen als vrouwelijk talent als er niet veel voorbeelden zijn waaraan jij je kunt spiegelen? Het is belangrijk om met verschillende rolmodellen in aanraking te komen van binnen en buiten je eigen organisatie. Dat geeft je de mogelijkheid om die leiderschapsstijl te ontwikkelen die bij je past.
 3. Geen verborgen agenda.
  Het is heel fijn als je een mentor hebt in je eigen organisatie die precies weet hoe de hazen lopen en jou kan helpen navigeren door het politieke speelveld. Dit is vaak meer een interne sponsor die vertrouwd is met de eigen organisatiecultuur en jou in verbinding kan brengen met zijn/haar netwerk.
  Een mentor uit een andere organisatie biedt de mogelijkheid om nog meer openheid te creëren op het persoonlijke vlak. Als talent weet je dat er geen verborgen agenda is wat het makkelijker maakt om je kwetsbaar op te stellen. Juist dat opent de weg naar persoonlijke groei en ontwikkeling.
 1. Bevestiging en Vertrouwen.
  In de organisatie word je gezien als talent en krijg je mogelijkheden. Toch kun je daar zelf soms aan twijfelen. Doe je het wel goed? Het is fijn als een mentor je het vertrouwen mee kan geven dat je goed bezig bent of je tips mee kan geven hoe het nog beter kan. Een bevestiging voor je zelf dat je op de goede weg bent.
 1. Kijkje in de Keuken.
  Hoe ziet het leven van een topvrouw er uit? Hoe gaat het er aan toe in de directiekamer? Hoe managet zij haar dag? Hoe gaat zij haar drukke baan met een privé leven? Het is niet alleen interessant om een kijkje te nemen achter de schermen van een directeur, maar ook goed om daar een beeld bij te kunnen vormen. Wat levert zo een positie op en welke offers moet je daar eventueel voor brengen?

In het Mentor 4 Talent programma wordt een match gemaakt tussen een vrouwelijk talent en een topvrouw uit een andere organisatie die een jaar lang haar mentor zal zijn. Meer informatie hierover kun je vinden op Mentor 4 Talent